Υλικά
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 600 γρ. φιλέτο σολομού σε κύβους
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 50 ml κονιάκ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις ταλιατέλες με σολομό και κρέμα γάλακτος πρώτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να πάρει βράση για να μαγειρέψουμε τις ταλιατέλες. Ελέγχουμε τον προτεινόμενο χρόνο στη συσκευασία τους και φροντίζουμε να τις βράσουμε 2 λεπτά λιγότερο μέσα στο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Δεν ξεχνάμε να ανακατέψουμε καλά.
  2. Παράλληλα βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε τότε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
  3. Προσθέτουμε το σολομό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα το ψάρι απ’ όλες τις πλευρές.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ και όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, κουνάμε το τηγάνι καλά να διαλυθεί και προσθέτουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε καλά κουνώντας το τηγάνι μέχρι να πάρει βράση και να δέσει.
  5. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το ψάρι. Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο κι ανακατεύουμε.
  6. Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε αμέσως!