Υλικά

για 6 ρολλάκια

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, λεπτοκομμένα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. sumac (σουμάκ)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. σιρόπι ροδιού
  • 6 πίτες αραβικές ή τορτίγιες

Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι ή ταχίνι
  • σπόρους ροδιού (προαιρετικά)
  • μαϊντανό φρέσκο ή κόλιανδρο

Ερυθρό Κρασί! Λημνιό από την Θράκη, με πολυπλοκότητα αρωμάτων κόκκινων και μαύρων φρούτων, νότες μπαχαρικών, δρυός και καπνού. Η πρόταση του WSPC: Λημνιό Κτήμα Βουρβουκέλη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα ρολλάκια μουσάχαν (musakhan rolls) σε τηγάνη με ελαιόλαδο ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσουν (περίπου 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σουμάκ.
  3. Ρίχνουμε και το κοτόπουλο και το σιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσει καλά και να μαγειρευτεί (10 λεπτά περίπου).
  4. Προσθέτουμε το σιρόπι ροδιού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά να δέσει.
  5. Ζεσταίνουμε τις πίτες, βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
  6. Αν θέλουμε ψήνουμε τα ρολλά στο φούρνο ή στο τηγάνι για έξτρα τραγανότητα.
  • Παραδοσιακά σερβίρεται με γιαούρτι και πασπαλισμένο με σπόρους ροδιού. Αν έχουμε πρόσθετουμε και λίγο za’atar από πάνω.
  • Ταιριάζει τέλεια με σαλάτα φατούς, χούμους ή φαλάφελ για ένα πλήρες μεσανατολίτικο τραπέζι.