Μπήκαμε και αισίως στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και αν δεν είσαι ακόμη σε κάποιον προορισμό εκτός έδρας και η άδειά σου αργεί ακόμη, ή μόλις επέστρεψες από τις διακοπές, ακόμη και αν ψάχνεις ιδέες για το τι να μαγειρέψεις εκεί όπου παραθερίζεις, το μενού αυτής της εβδομάδας θα σου δώσει την έμπνευση που χρειάζεσαι. Ρίξε μια ματιά και δημιούργησε! 

Δευτέρα – Ολόκληρο κοτόπουλο στο air fryer 

Ένα ζουμερό, χρυσοψημένο κοτόπουλο με τραγανή πέτσα. Και το καλύτερο; Το φτιάχνουμε στο air fryer χωρίς κόπο!

Τρίτη – Λεμονάτη καρμπονάρα με βούτυρο νουαζέτ, ρεβίθια και αμύγδαλα

Μια γκουρμέ αλλά πολύ εύκολη καρμπονάρα, γεμάτη υφές και αρώματα, με τραγανά ρεβίθια και αμύγδαλα, αντί του παραδοσιακού guanciale. 

Καρμπονάρα

Φασολάκια

Τετάρτη - Φασολάκια λαδερά

Ένα από τα πιο αγαπημένα χορτοφαγικά ελληνικά φαγητά - ίσως το πρώτο που σκέφτεσαι όταν η κουβέντα πάει στα λαδερά - γεμάτο υπέροχα αρώματα, υγιεινό και φυσικά νηστίσιμο, αν δεν το συνδυάσεις με φέτα που ομολογουμένως του πάει πολύ!

Πέμπτη - Μελωμένο μοσχαράκι με μελιτζάνες

Ένα από τα πιο ωραία κυριακάτικα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής κουζίνας που κάνει φοβερή εντύπωση και στα πιο επίσημα ή φιλικά καλέσματα. 

Παρασκευή - Ρεβιθάδα χυλωμένη

Η σούπα με ρεβίθια είναι ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο με μοναδική γεύση, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Ρεβιθάδα

Γιουβέτσι κοτόπουλο

Σάββατο - Εναλλακτικό γιουβέτσι με κοτόπουλο

Ζουμερό κοτόπουλο με μελωμένο κριθαράκι, μαγειρεμένα σε μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας. Φτιάχνουμε το γιουβέτσι στην πιο ελαφριά εκδοχή τους, με κοτόπουλο αντί για μοσχάρι.

Κυριακή – Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας

Για αρχή: Τυροκροκέτες με Σαν Μιχάλη 

Τραγανές απ' έξω και μαστιχωτές μέσα τυροκροκέτες με 3 μόλις υλικά, που φτιάχνονται πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο. Το μυστικό της νοστιμιάς τους κρύβεται στο τυρί που χρησιμοποιούμε, το οποίο δεν είναι άλλο από το συριανό Σαν Μιχάλη.

Για κυρίως: Γεμιστά με μυρωδικά και γραβιέρα

Γεμιστά παραδοσιακά αλλά με ένα τουίστ! Θα τα γεμίσουμε με πολλά , μπόλικη ντομάτα, το κατάλληλο ρύζι και ένα έξτρα υλικό που κάνει τη διαφορά: τριμμένη γραβιέρα.

Για επιδόρπιο: Καλοκαιρινή τάρτα με ροδάκινα και κόκκινα φρούτα

Γλυκές και ξινές γεύσεις φρούτων συνδυάζονται σε μια πολύ εύκολη και καλοκαιρινή τάρτα. Μπορείς να τη σερβίρεις με παγωτό και να ενθουσιάσεις τους αγαπημένους σου.