Ο Λυκούργος Χριστοθανοπουλος ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με το χώρο των bar και τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να συνδέσει την κουζίνα με τα κοκτέιλ, επενδύοντας στην τάση των savory cocktails, που έχουμε μιλήσει και εμείς στο παρελθόν. 

Για την ακρίβεια, ξεκίνησε να εργάζεται πριν από 16 χρόνια στην αρχή μόνο σε private events με την bar solutions και από το 2012 και μετά τον βρίσκαμε σε διάφορα μπαρ της πόλης στα βόρεια προάστια με σημείο αναφοράς το  Hide&Seek, στο οποίο βρέθηκε πίσω από τη μπάρα για 11 χρόνια. 

Όπως δηλώνει και ο ίδιος τώρα με την ομάδα του προσπαθούν να δημιουργήσουν κοκτέιλ με ιδιαίτερες γεύσεις που θα θυμίζουν με κάποιον τρόπο κάτι που είχαμε δοκιμάσει στην παιδική μας ηλικία και το αφήσαμε πίσω μας. «Μου αρέσει που τα τελευταία χρόνια ο κόσμος είναι όλο και πιο ενημερωμένος και ξέρει τι θέλει να πιει, ενώ είναι πρόθυμος να δοκιμάσει νέες προτάσεις και ιδέες» αναφέρει σχετικά.

Ο Λυκούργος λοιπόν έφτιαξε για εμάς την παρακάτω συνταγή!

Umami Paloma 

Υλικά

  • 45 ml τεκίλα λευκή
  • 10 ml μεσκάλ  
  • 30 ml ροζ γκρέιπφρουτ, καμένο  
  • 70 ml χυμό με παντζάρι και ντομάτα
  • 50 ml σόδα
  • αλάτι για το χείλος του ποτηριού
  • πάγο

Διαδικασία

  1. Για την Umami Paloma τοποθετούμε πρώτα το αλάτι στο χείλος ενός ψηλού ποτηριού και το γεμίζουμε με πάγο.
  2. Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά στο σέικερ, εκτός από τη σόδα και χτυπάμε πολύ καλά.  
  3. Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα στο ποτήρι μας και ρίχνουμε και τη σόδα.
  4. Γαρνίρουμε με μια φέτα γκρέιπφρουτ.