Ξεκίνησε καινούργια εβδομάδα και νιώθεις πως δεν έχεις καμία ενέργεια για να αδράξεις τη μέρα; Αυτό που χρειάζεσαι είναι λίγη φροντίδα για τον εαυτό σου. 

Ξεκίνα από τα απλά: Όσο και αν ακούγεται κλισέ, το πολυσυζητημένο στα social media meal prep σώζει και αν στέρεψες από ιδέες, εδώ θα βρεις, όπως κάθε εβδομάδα, μία πρόταση για το φαγητό κάθε μέρας. Και μην αγχώνεσαι, δεν θα σου βάλουμε δύσκολα. 

Δευτέρα - Γεμιστά με κιμά 

Τα γεμιστά με κιμά είναι μια πληθωρική συνταγή που συνδυάζει τα λαχανικά με την πρωτεΐνη σε ένα πεντανόστιμο λαδερό. 

Tρίτη - Χοιρινές μπριζόλες -κρασάτες- στο τηγάνι

Για τις ημέρες που θέλεις μια περιποιημένη χοιρινή μπριζόλα, αλλά δεν θέλεις να ανάψεις κάρβουνα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική. Αυτές οι ζουμερές και καλοψημένες χοιρινές μπριζόλες γίνονται στο τηγάνι και λιώνουν στο στόμα.

Tετάρτη – Ριζότο με σπαράγγια

Ένα απολαυστικό πιάτο της άνοιξης. Για καλύτερο χύλωμα χρησιμοποιούμε το κατάλληλο ρύζι. Σε αυτή την περίπτωση προτιμάμε carnaroli, arborio ή καλής ποιότητας ελληνική καρολίνα.

Ριζότο με σπαράγγια

Κοτόπουλο Cacciatore

Πέμπτη –  Ιταλικό κοτόπουλο του κυνηγού (Cacciatore)

Το πιο διάσημο κοκκινιστό κοτόπουλο της ιταλικής κουζίνας ξεχωρίζει για τα απλά υλικά και την πλούσια μεσογειακή του γεύση.

Παρασκευή –  Φασολάκια λαδερά

Ένα από τα πιο αγαπημένα χορτοφαγικά ελληνικά φαγητά - ίσως το πρώτο που σκέφτεσαι όταν η κουβέντα πάει στα λαδερά - γεμάτο υπέροχα αρώματα, υγιεινό και φυσικά νηστίσιμο, αν δεν το συνδυάσεις με φέτα που ομολογουμένως του πάει πολύ!

Φασολάκια λαδερά

Καλαμάρια γεμιστά

Σάββατο – Καλαμάρια γεμιστά με λαχανικά

Μια απολαυστική μεσογειακή συνταγή, όπου η γεύση της θάλασσας συναντά απλά λαχανικά και αρωματικά μυρωδικά, για ένα πολύ γευστικό και ασυνήθιστο πιάτο.

Κυριακή: Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας

Για αρχή: Πατατοσαλάτα με αγγούρι

Αν έχεις βαρεθεί την κλασική πατατοσαλάτα, δοκίμασε να παντρέψεις τις πατάτες με τις ροδέλες αγγουριού και θα γευτείς έναν αναπάντεχα νόστιμο συνδυασμό, σε ένα πιάτο που θα έχεις φτιάξει στο πι και φι. 

Πατατοσαλάτα με αγγούρι

Γκιούλμπασι

Για κυρίως: Γκιούλμπασι με 3 είδη κρέατος

Αυτό το μερακλίδικο γκιούλμπασι, με τρία είδη κρεατικών, λαχανικά και τυριά στη λαδόκολλα ξεχειλίζει από νοστιμιά.

Για επιδόρπιο: Κρεμ μπρουλέ 

Η κρεμ μπρουλέ ψήνεται στο φούρνο σε μπεν μαρί, μετά παγώνει και στο τέλος η επιφάνειά της πασπαλίζεται με ζάχαρη που καίγεται για να γίνει τραγανή καραμέλα. Για να την απολαύσεις θα χρειαστεί να σπάσεις την καραμελένια κρούστα της με ένα κουτάλι.