
Υλικά
- 3 πιπεριές κίτρινες
- 3 πιπεριές στρογγυλές κόκκινες ή πορτοκαλί
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κονκασέ περασμένο από το μούλτι ή φρέσκια ντομάτα ξυσμένη
- 2 κ.σ. ξύδι ή μπαλσάμικο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. ελιές, χωρίς το κουκούτσι
- βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- κορυφές βασιλικού
- φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
Ροζέ Κρασί. Nero D’ Avola με αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων και νότες φυτικότητας, υψηλή οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Amira Feudo Principi di Butera
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πεπερονάτα με ελιές κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρές λωρίδες αφού αφαιρέσουμε τα κοτσάνια και τα σπόρια τους.
- Σε μεγάλο τηγάνι ή χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το ξύδι ή το μπαλσάμικο.
- Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για μισή ώρα, μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
- Το τελευταίο λεπτό ανακατεύουμε μέσα τις ελιές και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, διακοσμώντας με κορφούλες βασιλικού κι αν θέλουμε, με τρίμμα φέτας.
Αν νηστεύουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με νηστίσιμο λευκό τυρί.