Υλικά
  • 3 πιπεριές κίτρινες 
  • 3  πιπεριές στρογγυλές κόκκινες ή πορτοκαλί 
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κονκασέ περασμένο από το μούλτι ή φρέσκια ντομάτα ξυσμένη
  • 2 κ.σ. ξύδι ή μπαλσάμικο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ελιές, χωρίς το κουκούτσι 
  • βασιλικό ψιλοκομμένο 
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • κορυφές βασιλικού
  • φέτα τριμμένη (προαιρετικά)

Ροζέ Κρασί. Nero D’ Avola με αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων και νότες φυτικότητας, υψηλή οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Amira Feudo Principi di Butera
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πεπερονάτα με ελιές κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρές λωρίδες αφού αφαιρέσουμε τα κοτσάνια και τα σπόρια τους.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι ή χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το ξύδι ή το μπαλσάμικο.
  3. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για μισή ώρα, μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. 
  5. Το τελευταίο λεπτό ανακατεύουμε μέσα τις ελιές και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, διακοσμώντας με κορφούλες βασιλικού κι αν θέλουμε, με τρίμμα φέτας.

Αν νηστεύουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με νηστίσιμο λευκό τυρί.