Και αυτή την εβδομάδα, η κουζίνα σε περιμένει για μαγειρική, meal prep για το ταπεράκι σου στο γραφείο, για τα παιδιά, για όποιον έχεις να φροντίσεις. Εν τω μεταξύ, τα κρύα επιμένουν και σκέφτεσαι τι θα ετοιμάσεις ώστε να είναι θρεπτικό, δυναμωτικό και νόστιμο. Πολλά τα tasks, μην αγχώνεσαι όμως, γιατί εμείς όπως πάντα σου έχουμε ετοιμάσει πρόγραμμα για όλη την εβδομάδα και κάθε σου ανάγκη, ανάλογα με τη μέρα.

Δευτέρα - Κλασική κοτόσουπα αυγολέμονο

Δυναμωτική, καθημερινή, ό,τι πρέπει για την εποχή και βάλσαμο για το κρύο, μια κλασική κοτόσουπα αυγολέμονο πρωταγωνιστεί με πολλούς τρόπους στο ελληνικό τραπέζι. Και είναι ιδανική για να ξεκινήσει μία εβδομάδα με χαμηλές θερμοκρασίες. 

Τρίτη – Vegan ραγού μανιταριών

Αυτό το πληθωρικό ραγού με μανιτάρια είναι η τέλεια συνταγή αν αναζητάς ένα vegan κυρίως πιάτο που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ένα κοκκινιστό με κρέας. Συνοδεύεται ιδανικά με πουρέ πατάτας.

Vegan ραγού με μανιτάρια

Φασολάδα κλασική

Τετάρτη – Φασολάδα: Το εθνικό μας φαγητό 

Για τα μέσα της εβδομάδας, φτιάχνουμε κλασική φασολάδα, το αγαπημένο εθνικό μας φαγητό που ζεσταίνει την ψυχή και είναι γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Πέμπτη – Μακαρόνια με κιμά 

Ετοιμάζεται πανεύκολα και είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Η συνταγή μπορεί να είναι απλή και να νομίζεις πως την ξέρεις ακριβώς, όμως με μερικά από τα μυστικά που σου δίνουμε εδώ θα την κάνεις ακόμη καλύτερη! 

Παρασκευή – Παέγια με θαλασσινά

Είτε είσαι από αυτούς που γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο, είτε όχι, πρέπει να παραδεχτείς ότι η μέρα ζητάει ένα σπέσιαλ πιάτο για δύο. Τι καλύτερο από μία ισπανική παέγια με θαλασσινά;

Παέγια με θαλασσινά

Κουνέλι

Σάββατο - Κουνέλι στην κατσαρόλα με σάλτσα λευκού κρασιού

Το κουνέλι είναι ένα ελαφρύ και νόστιμο κρέας, χαμηλό σε λιπαρά, που μπορούμε να μαγειρέψουμε εύκολα στο σπίτι. Ωραίο δεν είναι να το φτιάξεις ένα Σάββατο για το οικογενειακό τραπέζι; 

Κυριακή: Ένα ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Επιτέλους, έφτασε και η Κυριακή. Έτσι λοιπόν σου δίνουμε ιδέα για σαλάτα, κυρίως γεύμα και – φυσικά – επιδόρπιο, για τη μέρα που όλη η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το τραπέζι. 

Η σαλάτα: Με σπανάκι με παντζάρια, πορτοκάλι και φέτα

Εύκολη και χορταστική, αυτή η πράσινη σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και φέτα είναι ιδανική για να συνοδεύσετε το φαγητό σου σε αυτό το χειμωνιάτικο τραπέζι. 

Το κυρίως: Κατσίκι ρολό στον φούρνο 

Το αρνί και το κατσίκι δεν είναι μόνο για το Πάσχα. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από το κλασικό κατσικάκι στον φούρνο, αυτό το γεμιστό, κατσικίσιο, ρολό είναι η ιδανική επιλογή. Και αν δεν το κάνεις μια Κυριακή, πότε θα το κάνεις; 

Κατσικάκι ρολό γεμιστό

Γαλατόπιτα

Το επιδόρπιο: Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με ψητά δαμάσκηνα

Μετά το κατσικάκι θέλεις κάτι κρεμώδες και όχι με πολλά- πολλά. Έτσι, ετοιμάζουμε απλή και γρήγορη γαλατόπιτα, στην οποία μπορεί να προστεθούν αγαπημένα φρούτα εποχής. Εδώ προτείνεται με μελωμένα δαμάσκηνα, ψημένα στο φούρνο. Τη λιγουρεύεσαι;