
Πέρασαν οι μπακαλιάροι, πέρασαν και οι σκορδαλιές και συνεχίζουμε την καθημερινή μας ρουτίνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτή πρέπει να είναι βαρετή και άνοστη. Όπως κάθε βδομάδα, εδώ θα βρεις ένα μενού για κάθε μέρα της και κάθε σου ανάγκη.
Δευτέρα: Ρεβίθια φούρνου με κάπαρη, ελιές και πορτοκάλι
Ξεκινάμε με όσπριο και σε αυτή τη συνταγή ο συνδυασμός γλυκού και όξινου ταιριάζει πολύ, ενώ το ψήσιμο στον φούρνο αφήνει τα ρεβίθια μελωμένα και ταυτόχρονα λίγο τραγανά. Ένα πιάτο ιδανικό για νηστεία, χορτοφαγική διατροφή, αλλά και όχι μόνο.
Τρίτη: Σπαγγέτι με τόνο και ντοματίνια
Ένα ελαφρύ και χορταστικό πιάτο για τους λάτρεις της υγιεινής κουζίνας που συνδυάζει πρωτεΐνη με υδατάνθρακα και φυτικές ίνες. Και το πιο σημαντικό: εύκολο και γρήγορο.
Τετάρτη: Φασολάκια λαδερά
Ένα από τα πιο αγαπημένα χορτοφαγικά ελληνικά φαγητά - ίσως το πρώτο που σκέφτεσαι όταν η κουβέντα πάει στα λαδερά - γεμάτο υπέροχα αρώματα, υγιεινό και φυσικά νηστίσιμο, αν δεν το συνδυάσεις με φέτα που ομολογουμένως του πάει πολύ!
Πέμπτη: Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο
Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο, ένα απλό, μαμαδίστικο και σίγουρα λαχταριστό φαγητό, που όμως χρειάζεται τη δική του μαεστρία για να πετύχει.
Παρασκευή: Ζυμαρικά με μανιτάρια και βούτυρο μαύρου σκόρδου
Μια πολύ εύκολη μακαρονάδα μανιταριών με απλά υλικά, που την απογειώνει γευστικά η προσθήκη του βουτύρου με μαύρο σκόρδο.
Σάββατο: Φιλέτο σολομού ψητό με δενδρολίβανο και λεμόνι
Το ψητό φιλέτο σολομού είναι μια ελαφριά, θρεπτική και εύκολη συνταγή, που φτιάχνεται σε λιγότερο από μισή ώρα. Με άλλα λόγια, είναι ιδανική για κάθε εποχή και περίσταση.
Κυριακή: Ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Για κυρίως: Μοσχάρι στιφάδο
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, το μοσχάρι στιφάδο είναι αγαπημένη επιλογή για τα κυριακάτικα τραπέζια. Το κλειδί για να δέσουν οι γεύσεις είναι το αργό μαγείρεμα, αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει για την αναμονή.
Το συνοδευτικό: Πατάτες φούρνου
Οι πατάτες φούρνου είναι το πιο απλό, αλλά ταυτόχρονα και ιδανικό συνοδευτικό για το ζουμερό μοσχάρι στιφάδο. Και αν κάνεις σωστή προετοιμασία και ψήσιμο, θα γίνουν λουκούμι.
Για επιδόρπιο: Ρυζόγαλο παραδοσιακό
Το απλούστερο γλυκό του κόσμου, το ρυζόγαλο, γίνεται μέσα σε ένα κατσορολάκι σε ελάχιστα λεπτά, με λίγα και απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Σερβίρεται απαραιτήτως με κανέλα και είναι απολαυστικό.


Σπαγγέτι με τόνο και ντοματίνια «στο τσακ μπαμ»

Φασολάκια λαδερά

Τα πιο αφράτα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο

Ζυμαρικά με μανιτάρια και βούτυρο μαύρου σκόρδου

Φιλέτο σολομού ψητό με δενδρολίβανο και λεμόνι

Μοσχάρι στιφάδο με τα κρεμμυδάκια και με τα όλα του

Πώς να φτιάξεις τις τέλειες πατάτες στον φούρνο
