H εκπομπή του ΣΚΑΪ «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» βρέθηκε στην Άνδρο και δεν γινόταν να μην επισκεφτεί το ζαχαροπλαστείο της οικογένειας Ζαΐρη, που μετρά δεκαετίες ζωής και φτιάχνει παραδοσιακά γλυκά του νησιού. 

Συγκεκριμένα το 1947 ο Αδαμάντιος Ζαΐρης σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στο περίφημο τότε Ζαχαροπλαστείο Γαλανός στη Χώρα της Άνδρου, όπου και έμαθε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Για κάποιο διάστημα βρέθηκε να δουλεύει και στο Zonar’s της Αθήνας.

«Πρέπει να ήταν γύρω στο '72 όταν ο πεθερός μου ήρθε μόνος του εδώ, στη Μεσαριά, και άνοιξε το κατάστημα, το οποίο στην αρχή ήταν μόνο εργαστήριο.», σύμφωνα με τη νύφη του, Ευαγγελία Κακλαμάνη. Ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι: «Το 1995 ανέλαβε ο γιος του ο Λεωνίδας Ζαΐρης, ο οποίος εξέλιξε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και φτιάχνει ο ίδιος μέχρι σήμερα τα γλυκά που βρίσκονται στο κατάστημά μας. Παρασκευάζουμε όλα τα γλυκά εμείς και φροντίζουμε να έχουμε και πρώτες ύλες από το νησί γιατί έχει άλλη σημασία να προβάλλεται ο τόπος μας και τα προϊόντα του που μπορούν να είναι τόσο νόστιμα». 

Στο ζαχαροπλαστείο Ζαΐρης μπορείς να βρεις καλτσούνια με θυμαρίσιο μέλι Άνδρου, παστίτσια με αμύγδαλα και φυσικά τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά που μοσχομυρίζουν ανθόνερο και έχουν βραβευτεί. Εδώ φτιάχνονται ένα - ένα και περιέχουν αμύγδαλο, ζάχαρη, ασπράδι αυγού και πικραμύγδαλο. Μάλιστα η κάμερα της εκπομπής μπαίνει στο εργαστήριο και δείχνει όλη τη διαδικασία παρασκευής των αμυγδαλωτών, που είναι πολύ ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα. «Μέσα από το site μας μπορεί κάποιος να παραγγείλει παραδοσιακά γλυκά του νησιού και εμείς τα στέλνουμε πραγματικά όπου υπάρχει Ελλάδα», λέει η Ευαγγελία.