Φτάσαμε αισίως στα μέσα του Δεκέμβρη και οι γιορτές όλο και πλησιάζουν. Η καθημερινότητα συνεχίζει και τρέχει και για αυτή την εβδομάδα έχουμε ετοιμάσει ένα μενού με φαγητό που ζεσταίνει ψυχή και σώμα. Σούπες, ένα νόστιμο ζυμαρικό που έχουμε ανάγκη, θρεπτικά όσπρια και το κρεατικό όπως το θέλουμε για το Σαββατοκύριακο. Ρίξε τη ματιά σου και καλά μαγειρέματα. 

Δευτέρα – Φακές σούπα με χειμωνιάτικες ρίζες

Αυτή η πλούσια σούπα φακής αποκτά περισσότερο βάθος από τις χειμωνιάτικες ρίζες που μαγειρεύονται με βαλσαμικό ξύδι και ψητό σκόρδο. Το τελευταίο δίνει μια ήπια, γλυκιά γεύση στη σούπα. 

Τρίτη - Πιλάφι με γαρίδες και κόκκινη σάλτσα

Το πιλάφι με γαρίδες είναι από τις πιο απλές συνταγές με θαλασσινά, που μπορείς να φτιάξεις ακόμη και σε μία μέρα που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Το μυστικό της νοστιμιάς του βρίσκεται σε αυτή την πλούσια κόκκινη σάλτσα, με ντομάτα και πιπεριές. 

Πιλάφι με γαρίδες

Μπουτάκια κοτόπουλου

Τετάρτη - Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με θυμάρι και σως με πιπεριές

Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο συνοδευόμενα από σως με πιπεριές, μουστάρδα, πορτοκάλι, γιαούρτι και ταχίνι. Μπορούμε να τα απολαύσουμε με πατάτες μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους, από πουρέ μέχρι τηγανητές, αλλά και με ρύζι, ψητά λαχανικά ή σαλάτα. 

Πέμπτη – Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί

Από τα πιο αγαπημένα σπιτικά φαγητά. Τρυφερά φύλλα λάχανου, ζουμερή και αρωματική γέμιση και μια κόκκινη σάλτσα με βάθος και λίγη γλύκα. Ένα πιάτο που μυρίζει χειμώνα. 

Παρασκευή - Σούπα με παντζάρι και τζίντζερ

Μια ιδιαίτερα γευστική και πρωτότυπη σούπα που μπορεί να ανοίξει θεαματικά ένα τραπέζι, ή απλώς να σε ζεστάνει και να σε χορτάσει μία μέρα μέσα στην εβδομάδα. 

Σούπα με παντζάρι

Σάββατο - Σκορπίνα με ζυμαρικά και κόκκινη σάλτσα στον φούρνο

Σε αυτή τη θαλασσινή μακαρονάδα πρωταγωνιστεί η σκορπίνα και τα ζυμαρικά μελώνουν στην ντοματένια σάλτσα μαζί με το ψάρι, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα που θυμίζει γιουβέτσι. 

Κυριακή: Ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για αρχή: Μανιταρόπιτα με σφολιάτα και τυριά  

Αυτή η μανιταρόπιτα είναι ένα μικρό θαύμα ισορροπίας: τραγανή σφολιάτα απ’ έξω, ζουμερή γέμιση με μανιτάρια, ανθότυρο και γραβιέρα Νάξου από μέσα. Το αποτέλεσμα; Μια πίτα γεμάτη άρωμα, υφή και θαλπωρή μαμαδίστικου φαγητού.

Για κυρίως: Σιγοψημένο αρνάκι στη γάστρα με πατάτες και καρότα

Ζουμερό και απολαυστικό αρνάκι στη γάστρα με ποικιλία λαχανικών, για το κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι.

Για επιδόρπιο: Πανακότα με ρόδι

Με κομψή και με βελούδινη υφή, αυτή η πανακότα είναι ελαφριά, εντυπωσιακή και συνδυάζεται ιδανικά με μία ελαφρώς γλυκόξινη σάλτσα ροδιού. Θα γίνει το ιδανικό κλείσιμο για το κυριακάτικο τραπέζι.