Υλικά
Για την πανακότα
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml γάλα
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
Για τη σάλτσα ροδιού
- 200 ml χυμό ροδιού, φρέσκο ή έτοιμο
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό
- σπόροι ροδιού για το σερβίρισμα
Μανδηλαριά με αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους και μαρμελάδας κεράσι, πλούσια υφή και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Liassimo Hatzidakis Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πανακότα με ρόδι μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς όμως να βράσει το γάλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.
- Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια ή γυάλινα μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι να πήξουν.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε τον χυμό ροδιού, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις η πανακότα σταθεροποιηθεί, μοιράζουμε τη σάλτσα στα ποτηράκια και σερβίρουμε με σπόρους ροδιού.
- Aν μας περισσέψει σάλτσα μπορούμε να τη σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι, για ένα ξεχωριστό και πολύ γρήγορο πρωινό ή δεκατιανό.
- Αν δεν έχουμε χυμό ροδιού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό κόκκινων φρούτων, όπως φράουλα ή cranberries.