Οι γαρίδες, με τη θαλασσινή τους γεύση, αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά της μεσογειακής κουζίνας — και όχι μόνο. Είτε τις απολαμβάνεις σε έναν καλοκαιρινό μεζέ, είτε σε ένα πιο σύνθετο πιάτο με έντονα αρώματα, μπορούν να μπουν σε πραγματικά πολλές συνταγές.

Ψήνονται, σοτάρονται, μπλέκονται μέσα σε ζυμαρικά, σαλάτες, βουτάνε σε σούπες και ακόμα καλύτερα – τρώγονται τηγανητές με το χέρι με λίγο λεμονάκι και καλή παρέα. Εδώ σου δίνουμε λίγη έμπνευση για να μπεις στην κουζίνα και να τις απολαύσεις, αλλά και τον τρόπο για να φτιάξεις στο σπίτι το νόστιμο ζωμό τους για χρήση σε άλλες συνταγές.