
Οι γαρίδες, με τη θαλασσινή τους γεύση, αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά της μεσογειακής κουζίνας — και όχι μόνο. Είτε τις απολαμβάνεις σε έναν καλοκαιρινό μεζέ, είτε σε ένα πιο σύνθετο πιάτο με έντονα αρώματα, μπορούν να μπουν σε πραγματικά πολλές συνταγές.
Ψήνονται, σοτάρονται, μπλέκονται μέσα σε ζυμαρικά, σαλάτες, βουτάνε σε σούπες και ακόμα καλύτερα – τρώγονται τηγανητές με το χέρι με λίγο λεμονάκι και καλή παρέα. Εδώ σου δίνουμε λίγη έμπνευση για να μπεις στην κουζίνα και να τις απολαύσεις, αλλά και τον τρόπο για να φτιάξεις στο σπίτι το νόστιμο ζωμό τους για χρήση σε άλλες συνταγές.


Κριθαρότο γαρίδας σε ένα σκεύος (ΒΙΝΤΕΟ)

Σεβίτσε χταπόδι με γλυκοπατάτα και γαρίδα από τον Νίκο Κουλούσια

Πικάντικη ταϊλανδέζικη σούπα με γαρίδες (Tom Yum Goong)

Σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και γκρέιπφρουτ

Ζωμός γαρίδας (Μπισκ)

Σαλάτα με γαρίδες και μάνγκο

Σουβλάκια γαρίδας ψητά

Τραγανές γαρίδες στον φούρνο

Γαριδομακαρονάδα με κρόκο Κοζάνης
