Υλικά
για 1 βαθύ γυάλινο μπολ
- 300-350 γρ. πανετόνε κομμένο σε κύβους
- 400 ml κρέμα γάλακτος, χωρίς ζάχαρη
- 200 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
- 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- κόκκινα φρούτα, φρέσκα για το σερβίρισμα
Λευκό, ημιαφρώδες Μοσχάτο με αρώματα βερίκοκου, άνθεων και εσπεριδοειδών, απαλό στο στόμα με φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Deus White Cavino
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το χριστουγεννιάτικο trifle με πανετόνε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σφιχτή, σαν σαντιγί.
- Σε ξεχωριστό μπολ αφρατεύουμε το μασκαρπόνε με σύρμα μέχρι να γίνει λεία κρέμα.
- Ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί στο μασκαρπόνε.
- Κόβουμε το πανετόνε σε κύβους και συναρμολογούμε το γλυκό: Πρώτα στρώνουμε μια λεπτή στρώση κρέμα σε ένα βαθύ, γυάλινο μπολ, μετά βάζουμε το πανετόνε και από πάνω προσθέτουμε τα μισά φρούτα. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε το trifle με τα υπόλοιπα φρέσκα φρούτα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ώστε να «δέσουν» οι γεύσεις και να μαλακώσει το πανετόνε. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
- Αν το πανετόνε είναι «ξερό» ή λίγο σκληρό, το βρέχουμε ελαφρώς με λίγες σταγόνες γάλα πριν το βάλουμε στο ποτήρι, ώστε να γίνει πιο ζουμερό.
- Μπορούμε να το γαρνίρουμε και με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή ξύσμα πορτοκαλιού, για έξτρα άρωμα και γιορτινή εμφάνιση.
Αμαρυλλίς Τσέγκου