
Υλικά
- 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια
- 1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. κύμινο
- αλάτι
Blend από Grenache, Mourvedre και Syrah με αρώματα κόκκινων φρούτων, πικάντικες νότες και γήινο χαρακτήρα. Η πρόταση του WSPC: Cotes du Rhone Reserve Famille Perrin
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μαροκινή μελιτζανοσαλάτα zaalouk πρώτα ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε για άλλα 10 περίπου λεπτά, πιέζοντας με την κουτάλα ώστε να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με πουρέ.
- Στο τέλος, προσθέτουμε το ξύδι, το κύμινο και την πάπρικα, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει.
- Σερβίρουμε με ζεστές αραβικές πιτούλες.