Υλικά
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι

Blend από Grenache, Mourvedre και Syrah με αρώματα κόκκινων φρούτων, πικάντικες νότες και γήινο χαρακτήρα. Η πρόταση του WSPC: Cotes du Rhone Reserve Famille Perrin
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μαροκινή μελιτζανοσαλάτα zaalouk πρώτα ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και το σκόρδο.
  3. Ανακατεύουμε για άλλα 10 περίπου λεπτά, πιέζοντας με την κουτάλα ώστε να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με πουρέ.
  4. Στο τέλος, προσθέτουμε το ξύδι, το κύμινο και την πάπρικα, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει.
  5. Σερβίρουμε με ζεστές αραβικές πιτούλες.