
Υλικά
για μια φόρμα διαμ. 24 εκ.
Για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 50 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 1 σφηνάκι λικέρ φουντούκι ή κονιάκ
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Για το σερβίρισμα
- 30γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα
- 150 γρ. βατόμουρα φρέσκα
- μερικά φυλλαράκια μέντας
Ερυθρό, γλυκό, blend από Corvina, Corvinone και Rondinella, υψηλής αρωματικής έντασης και πολυπλοκότητας από κόκκινα φρούτα όπως αποξηραμένο δαμάσκηνο, φραμπουάζ και φράουλα, σοκολάτας και πραλίνας φουντουκιού. Η πρόταση του WSPC: Recioto della Valpolicella Sant’ Ulderico Monte Dall’ Ora
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το cheesecake με πραλίνα, φουντούκια και βατόμουρα μαγκώνουμε στη βάση μίας φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 24 εκ., ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βουτυρώνουμε τα εσωτερικά της τοιχώματα και αφού κόψουμε λωρίδες χαρτιού ψησίματος, τις κολλάμε πάνω τους.
- Για τη βάση του cheesecake τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με τα χοντροκοπανισμένα φουντούκια και το βούτυρο να γίνουν ομοιογενές μείγμα σαν άμμος και το στρώνουμε στον πάτο της φόρμας.
- Ισιώνουμε πατώντας με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, την πραλίνα φουντουκιού, το λικέρ και χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σφίξει η κρέμα.
- Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε πάνω από τη βάση των μπισκότων την κρέμα που ετοιμάσαμε.
- Ισιώνουμε την επιφάνειά της με σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, να σφίξει.
- Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε με προσοχή το τσέρκι, τον αποσπώμενο πάτο της φόρμας και τα αντικολλητικά χαρτιά και μεταφέρουμε το cheesecake σε πιατέλα σερβιρίσματος,
- Διακοσμούμε την επιφάνεια με βατόμουρα, φύλλα μέντας και φουντούκια και σερβίρουμε κόβοντας κομμάτια.