Μπορούμε να ορίσουμε πόσο μικρές ή μεγάλες θέλουμε να φτιάξουμε τις τηγανίτες, βάζοντας ανάλογη ποσότητα κάθε φορά και τις σερβίρουμε κλασσικά με καλό μέλι και χοντροκομμένα καρύδια. Στο τέλος τις πασπαλίζουμε και με μπόλικη κανέλα.

Τηγανίτες

Υλικά

για περίπου 12 τηγανίτες

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ή ½ κ.γ. σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 250 ml νερό χλιαρό ή όσο πάρει για να γίνει το μείγμα χυλός
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • καρύδια χοντροκομμένα
  • κανέλα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις τηγανίτες με μέλι και καρύδια ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό, ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι να πάρουμε έναν χυλό μέτριας ρευστότητας, δηλαδή να τρέχει αλλά να μην είναι νερουλός.
  3. Αφήνουμε τον χυλό για 15-20 λεπτά να ξεκουραστεί, ώστε να πετύχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα στις τηγανίτες.
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι και χρησιμοποιώντας μια κουτάλα ρίχνουμε μικρές δόσεις χυλού.
  5. Τηγανίζουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν οι τηγανίτες.
  6. Μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι.
  7. Όσο είναι ζεστές οι τηγανίτες τις περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα και σερβίρουμε. 

Μπορούμε να τις σερβίρουμε και με ζάχαρη ή πετιμέζι ή με κάποια σπιτική μαρμελάδα, όπως δαμάσκηνο ή ροδάκινο.