Το φτιάχνουμε με μόλις 3 υλικά και σε ελάχιστο χρόνο και αφήνουμε την κατάψυξη να κάνει την περισσότερη δουλειά.
Υλικά
- 4 μπανάνες
- 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 70γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο ή φιστίκι αράπικο ή χρωματιστή τρούφα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι.
- Κόβουμε στη μέση τις μπανάνες, αφαιρούμε τη φλούδα τους και μπήγουμε στην κομμένη πλευρά τους από ένα ξυλάκι παγωτού ή ένα κομμένο ξυλάκι για σουβλάκι.
- Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε τις μπανάνες στην κατάψυξη για 5-6 ώρες να παγώσουν καλά.
- Στη συνέχεια, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη και τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Τις επιστρέφουμε στο ταψί, πασπαλίζουμε με τον τριμμένο ξηρό καρπό της επιλογής μας ή με τη χρωματιστή τρούφα και βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
- Σερβίρουμε τα pops μπανάνας κατευθείαν από την κατάψυξη σαν παγωτό.
Για τα παιδικά πάρτι μπορούμε να κόψουμε τις μπανάνες στα τέσσερα και να φτιάξουμε τη διπλάσια ποσότητα, αλλά στο μισό μέγεθος.