Υλικά
  • ½ φλ. φιστικοβούτυρο (απαλό ή crunchy)
  • ¼ φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό
  • ¼ φλ. νιφάδες βρώμης (ή αλεύρι)
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. βανίλια (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

για 6-8 κομμάτια 

  1. Για τα cookies με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα στο air fryer ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  2. Πλάθουμε μικρές μπάλες
  3. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο air fryer και τις πιέζουμε ελαφρά.
  4. Ψήνουμε στους 170°C για 6–8 λεπτά.
  •  Αμέσως μόλις τα βγάλουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά λεπτά στον κάδο και μετά σε μια σχάρα,  για να σφίξουν - θα είναι πολύ μαλακά στην αρχή.
  • Μπορούμε να τα φυλάξουμε σε τάπερ για 3–4 μέρες — αν μείνουν! Καλό είναι να βάλουμε μέσα κι ένα μικρό κομμάτι ψωμί: απορροφά την υγρασία και τα cookies δεν θα πανιάσουν.