Υλικά
- ½ φλ. φιστικοβούτυρο (απαλό ή crunchy)
- ¼ φλ. ζάχαρη καστανή
- 1 αυγό
- ¼ φλ. νιφάδες βρώμης (ή αλεύρι)
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- λίγο αλάτι
- 1 κ.γ. βανίλια (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
για 6-8 κομμάτια
- Για τα cookies με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα στο air fryer ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Πλάθουμε μικρές μπάλες
- Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο air fryer και τις πιέζουμε ελαφρά.
- Ψήνουμε στους 170°C για 6–8 λεπτά.
- Αμέσως μόλις τα βγάλουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά λεπτά στον κάδο και μετά σε μια σχάρα, για να σφίξουν - θα είναι πολύ μαλακά στην αρχή.
- Μπορούμε να τα φυλάξουμε σε τάπερ για 3–4 μέρες — αν μείνουν! Καλό είναι να βάλουμε μέσα κι ένα μικρό κομμάτι ψωμί: απορροφά την υγρασία και τα cookies δεν θα πανιάσουν.