
Υλικά
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (5% λιπαρά)
- 100 γρ. ανθότυρο
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- 3 ακτινίδια, ώριμα, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. γρανόλα
- σιρόπι σφενδάμου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μους γιαουρτιου με ακτινίδια και γκρανόλα, πρώτα βάζουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και με ένα πιρούνι ή με το μίξερ χειρός το λιώνουμε καλά.
- Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά.
- Στην πορεία βάζουμε από 2-3 κουταλιές γκρανόλα στο κάτω μέρος του κάθε ποτηριού.
- Προσθέτουμε εναλλάξ τη μους και τα ψιλοκομμένα ακτινίδια μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.
- Σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου.
- Αντί για γκρανόλα μπορούμε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας δημητριακά ή ακόμα και τριμμένα μπισκότα.
- Το σιρόπι σφενδάμου μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μέλι ή σιρόπι αγαύης.
- Αν επιθυμούμε ζάχαρη, μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κουταλιές στο ανθότυρο και να ανακατέψουμε.