Υλικά
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (5% λιπαρά)
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 3 ακτινίδια, ώριμα, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. γρανόλα
  • σιρόπι σφενδάμου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μους γιαουρτιου με ακτινίδια  και γκρανόλα, πρώτα βάζουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και με ένα πιρούνι ή με το μίξερ χειρός το λιώνουμε καλά. 
  2. Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Στην πορεία βάζουμε από 2-3 κουταλιές γκρανόλα στο κάτω μέρος του κάθε ποτηριού. 
  4. Προσθέτουμε εναλλάξ τη μους και τα ψιλοκομμένα ακτινίδια μέχρι να γεμίσει το ποτήρι. 
  5. Σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου.
  • Αντί για γκρανόλα μπορούμε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας δημητριακά ή ακόμα και τριμμένα μπισκότα.
  • Το σιρόπι σφενδάμου μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μέλι ή σιρόπι αγαύης.
  • Αν επιθυμούμε ζάχαρη, μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κουταλιές στο ανθότυρο και να ανακατέψουμε.