Υλικά
  • 150 γρ. σοκολάτα μαύρη, τουλάχιστον 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 120 ml μαύρη μπίρα
  • 2 αυγά, χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια
  • 120 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα για vegan εκδοχή
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • μια πρέζα αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μους σοκολάτας με μαύρη μπίρα, πρώτα λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί πάνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει λεία.
  2. Προσθέτουμε τη μαύρη μπίρα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, αφήνοντας το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε τους κρόκους αυγών, έναν-έναν, ανακατεύοντας γρήγορα ώστε να ενσωματωθούν χωρίς να ψηθούν.
  4. Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε σε ξεχωριστό μπολ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας με απαλές κινήσεις.
  5. Σε καθαρό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να σφίξει ελαφρώς, να αποκτήσει υφή γιαουρτιού, και την προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας προσεκτικά.
  6. Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  7. Γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας, χοντροκομμένα φουντούκια ή λίγη σαντιγί.
  • Για μια διαφορετική γεύση, προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα λίγο θαλασσινό αλάτι ή μια πρέζα κανέλα.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες, σκεπασμένη με μεμβράνη.