Υλικά
- 200 γρ. μοτσαρέλα, στεγνωμένη καλά με χαρτί κουζίνας και κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1 αυγό
- ½ φλ. φρυγανιά
- ¼ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο, πολύ ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Ροζέ κρασί! Ένα ροζέ από την ποικιλία Λημνιό, με αρώματα κερασιού και τριαντάφυλλου, δροσιστική οξύτητα και μακριά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Ροζέ Λημνιό Gkirlemis Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μοτσαρέλα στικς στο air fryer πρώτα, χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ. Σε άλλο ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
- Βουτάμε κάθε στικ πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα φρυγανιάς.
- Αν θέλουμε πιο τραγανό αποτέλεσμα, τα βουτάμε και δεύτερη φορά.
- Τοποθετούμε τα στικς σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο air fryer και ψήνουμε στους 200°C για 6–8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Για ακόμη πιο σταθερό πανάρισμα, βάζουμε τα παναρισμένα μπαστουνάκια για 15’ στην κατάψυξη πριν το ψήσιμο.
- Ταιριάζουν τέλεια με σάλτσα ντομάτας, bbq sauce ή πέστο.
- Μπορούμε να τα σερβίρουμε και με φέτες λεμονιού ή λάιμ και θα μας θυμηθείς!