
Υλικά
- λεμόνια
- αλάτι ψιλό και χοντρό
- φυτικό λάδι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα λεμόνια κονφί, πρώτα χαράζουμε τα λεμόνια στα τέσσερα από την κορυφή τους, κρατώντας τη βάση άκοπη ώστε να μην διαλυθούν.
- Γεμίζουμε το εσωτερικό τους με ψιλό αλάτι και τα πιέζουμε να κρατήσουν το στρογγυλό τους σχήμα.
- Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο, πιέζοντας ώστε να μην μείνουν κενά μέσα στο βάζο.
- Γεμίζουμε ως επάνω το βάζο με φυτικό λάδι ή με χυμό λεμονιού.
- Κλείνουμε καλά και αφήνουμε το τουρσί να γίνει 1 ή 2 μήνες πριν το ανοίξουμε.