Λεμόνια κονφί

Υλικά
  • λεμόνια
  • αλάτι ψιλό και χοντρό
  • φυτικό λάδι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα λεμόνια κονφί, πρώτα χαράζουμε τα λεμόνια στα τέσσερα από την κορυφή τους, κρατώντας τη βάση άκοπη ώστε να μην διαλυθούν.
  2. Γεμίζουμε το εσωτερικό τους με ψιλό αλάτι και τα πιέζουμε να κρατήσουν το στρογγυλό τους σχήμα.
  3. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο, πιέζοντας ώστε να μην μείνουν κενά μέσα στο βάζο.
  4. Γεμίζουμε ως επάνω το βάζο με φυτικό λάδι ή με χυμό λεμονιού.
  5. Κλείνουμε καλά και αφήνουμε το τουρσί να γίνει 1 ή 2 μήνες πριν το ανοίξουμε.