Παγωτό γιαούρτι με σοκολάτα

Υλικά
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (10% λιπαρά)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ.  ζάχαρη καστανή
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το παγωτο γιαουρτι με σοκολάτα, πρώτα λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να έχουμε μια ελαφριά σαντιγί. Στο multi βάζουμε τη ζάχαρη και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη. Την προσθέτουμε στη σαντιγί μαζί με το αλάτι, τη βανίλια και το κακάο κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα  κουβερτούρα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ να ενωθούν καλά τα υλικά.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να παγώσει ελαφρά. Το βγάζουμε και με το μίξερ χειρός το ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές, ανά μία ώρα.
  5. Σερβίρουμε, αφού το έχουμε αφήσει για τουλάχιστον 10 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπορούμε να προσθέσουμε στο παγωτό μας ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας, τριμμένα μπισκότα ή ό,τι άλλο θέλουμε. Ακόμη το σιρόπι βύσσινο, του πάει πολύ.