Υλικά
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 450 γρ. ροδάκινα, καθαρισμένα και ζυγισμένα χωρίς το κουκούτσι + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 125 ml νερό
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10γρ.)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ανάλαφρο γιαουρτοζελέ με φρέσκα ροδάκινα, πολτοποιούμε τα ροδάκινα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και 50 γρ. από το νερό.
  2. Μεταφέρουμε τον πολτό των ροδάκινων σε μπολ.
  3. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη μαζί με 75γρ. νερό μέσα σε ένα μπρικάκι και αφού φουσκώσει, τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
  4. Βάζουμε  στο μπολ με τον πολτό των ροδάκινων το γιαούρτι, τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ποτήρια ή μπολάκια σερβιρίσματος και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να πήξει τελείως το γιαουρτοζελέ.
  6. Σερβίρουμε με φέτες από φρέσκα ροδάκινα και αν θέλουμε με φυλλαράκια δυόσμου.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε το γιαουρτοζελέ και σε μία μεγάλη φόρμα, του 1 lt, την οποία θα αλείψουμε ελαφρά με σπορέλαιο πριν βάλουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτοζελέ, για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψάκι αντί για φόρμα και να σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Αντί για ροδάκινα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα φρούτα, όπως φράουλες, βερίκοκα και βανίλιες.