
Για να κάνουμε πιο εύκολη τη διαδικασία παρασκευής, χρησιμοποιούμε έτοιμη φρέσκια ζύμη για κρουασάν, που στη συνέχεια γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού, λιωμένη μπανάνα και τριμμένο μπισκότο. Στη συνέχεια, τα cruffins μπαίνουν σε θήκες για μάφιν και voila, έχεις ένα τέλειο, γλυκό σνακ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Περιττό να σου πούμε ότι ιδανικά τα cruffins τρώγονται ζεστά.
Υλικά
- 1 συσκευασία ζύμη για κρουασάν, φρέσκια (6 τεμαχίων)
- 6 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
- 2 μπανάνες ώριμες
- 6 κ.σ. μπισκότο τριμμένο
- 1 αυγό, για επάλειψη
- 3 κ.σ. ζάχαρη, για πασπάλισμα (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. κανέλα, για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα cruffins με σοκολάτα και μπανάνα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρίγωνα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανοίγουμε το κάθε τριγωνάκι ελαφρά με τον πλάστη.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με 1 κ.σ. πραλίνα, προσθέτουμε λιωμένη μπανάνα και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
- Τυλίγουμε προσεχτικά τη ζύμη ξεκινώντας από την κάτω πλευρά όσο πιο σφιχτά μπορούμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στη μέση, οριζόντια, δημιουργώντας δύο λωρίδες. Ρολάρουμε την κάθε μία σαν σαλιγκάρι (σπιράλ). Γυρνάμε την άκρη που περισσεύει από κάτω.
- Τοποθετούμε το κάθε cruffin σε φόρμα για μάφιν.
- Με πινέλο αλείφουμε το κάθε cruffin με αυγό και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφού ψηθούν, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη και κανέλα.