Υλικά
  • 6 βραστά αυγά, ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. χυμός λεμονιού ή ξύδι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος ή μαϊντανός (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την αυγοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγιονέζα, πρώτα βάζουμε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα αυγά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Έπειτα προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Αν χρησιμοποιήσουμε άνηθο ή μαϊντανό, τα προσθέτουμε κι αυτά και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Για πιο έντονη γεύση, αφήνουμε την αυγοσαλάτα στο ψυγείο για 15 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
  • Για μια πιο ελαφριά εκδοχή, αντικαθιστούμε τη μισή μαγιονέζα με γιαούρτι.

  • Για πιο τραγανή υφή, προσθέτουμε λίγα ψιλοκομμένα καρύδια ή κομμάτια τραγανού μπέικον.