
Υλικά
- 6 βραστά αυγά, ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. χυμός λεμονιού ή ξύδι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος ή μαϊντανός (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την αυγοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγιονέζα, πρώτα βάζουμε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα αυγά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Έπειτα προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αν χρησιμοποιήσουμε άνηθο ή μαϊντανό, τα προσθέτουμε κι αυτά και ανακατεύουμε απαλά.
- Για πιο έντονη γεύση, αφήνουμε την αυγοσαλάτα στο ψυγείο για 15 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
- Για μια πιο ελαφριά εκδοχή, αντικαθιστούμε τη μισή μαγιονέζα με γιαούρτι.
- Για πιο τραγανή υφή, προσθέτουμε λίγα ψιλοκομμένα καρύδια ή κομμάτια τραγανού μπέικον.