Υλικά
- 4 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο (μπαγιάτικο)
- 2 αυγά
- 150 ml γάλα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 κ.σ. βούτυρο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις γλυκές αυγόφετες (french toast) χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γάλα, την κανέλα και τη βανίλια.
- Βουτάμε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα αυγού - γάλακτος, φροντίζοντας να απορροφήσουν αρκετή ποσότητα, ώστε οι αυγόφετες να γίνουν πλούσιες και υγρές στο εσωτερικό, αλλά δεν τις αφήνουμε για πολλή ώρα, ούτως ώστε να μη μαλακώσουν υπερβολικά και διαλυθούν. Αφήνουμε τυχόν περίσσιο υγρό να στραγγίξει ελαφρά στο πιάτο πριν τις βάλουμε στο ζεστό τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε μέσα λίγο βούτυρο να λιώσει και ψήνουμε τις αυγόφετες για περίπου 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή κρούστα.
- Tις σερβίρουμε ζεστές, με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
- Για πιο τραγανή υφή, μπορούμε να πασπαλίσουμε τις αυγόφετες με λίγη ζάχαρη πριν το τηγάνισμα.
- Αν θέλουμε, τις συνοδεύουμε με φρέσκα φρούτα ή καραμελωμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.