Υλικά

Για το γάλα καρύδας

  • 500 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 2 ml νερό
  • 16 γρ. κάρι μάνγκο
  • 4 γρ. κάρι
  • 50 γρ. κορν φλάουρ 

Για τα λαχανικά

  • 500 γρ. κολοκύθα
  • 500 γρ. αβοκάντο ώριμο
  • 80 γρ. χυμό λεμονιού
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. αλάτι

Για το «μούσλι»

  • 300 γρ. λάχανο κόκκινο
  • 300 γρ, λάχανο κινέζικο
  • 150 γρ. φιστίκι αράπικο καβουρδισμένο

Για τη gastrique (γλυκόξινη σάλτσα) 

  • 400 γρ. ράσμπερι
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. μηλόξυδο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σούπα με κολοκύθα, αβοκάντο και χειροποίητο γάλα καρύδας ξεκινάμε φτιάχνοντας το τελευταίο. Πολτοποιούμε την καρύδα στο μπλέντερ, σουρώνουμε και προσθέτουμε τα 2 είδη κάρι. Δένουμε το μείγμα με κορν φλάουρ.
  2. Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια, τη μαγειρεύουμε στον ατμό για 10 λεπτά.
  3. Κόβουμε το αβοκάντο με τον ίδιο τρόπο, το ανακατεύουμε με την κολοκύθα και αλατίζουμε.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
  5. Δίνουμε στα λαχανικά αυγοειδές σχήμα (quenelle) και τα πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
  6. Κόβουμε τα λάχανα σε λωρίδες πλάτους 2 εκατοστών και τα ανακατεύουμε με τα φιστίκια.
  7. Για τη gastrique, ανακατεύουμε σε κατσαρόλα τα ράσμπερι με τη ζάχαρη και το μηλόξυδο. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε, σουρώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
  8. Βάζουμε στο πιάτο όλα τα λαχανικά με τη γλυκόξινη σάλτσα. Περιχύνουμε με το γάλα καρύδας καυτό και σερβίρουμε.