Φτάσαμε κιόλας στα μέσα Οκτωβρίου και μία νέα εβδομάδα ξεκινά. Ας ετοιμάσουμε λοιπόν τα γεύματα για το μενού της εβδομάδας. Από μπριζόλες αλά air fryer way, μέχρι σούπα λαχανικών για κάτι πιο cozy και κεφτεδάκια μακάλο από τη Φλώρινα. Όρεξη να έχεις,να τρως.

Δευτέρα - Ταλιατέλες με σολομό και κρέμα γάλακτος

Μια κλασική συνταγή που παντρεύει το φρέσκο σολομό με ταλιατέλες μέσα σε μια πλούσια κρεμώδη σάλτσα. Το πιάτο πρέπει να μαγειρευτεί την τελευταία στιγμή και να σερβιριστεί αμέσως πριν προλάβουν τα ζυμαρικά να απορροφήσουν την κρέμα. Δεν θα μας πάρει και πολύ, ετοιμάζεται στο μισάωρο.

Τρίτη - Μπριζόλες στο air fryer

Ζουμερές και καλοψημένες, αυτές οι μπριζόλες (μοσχαρίσιες ή χοιρινές) γίνονται γρήγορα στο air fryer και σου υποσχόμαστε ότι μια φορά να τις φτιάξεις, δεν ξανατηγανίζεις.

Τετάρτη - Σούπα λαχανικών βελουτέ

Μία βελουτέ σούπα λαχανικών που θα σου αποδείξει ότι δεν είναι καθόλου βαρετή. Αντιθέτως, είναι εύκολη και πεντανόστιμη, με τη σπιρτάδα και τη γεμάτη γεύση που της δίνουν τα σοταρισμένα λαχανικά, ο ζωμός μοσχαριού και το μπούκοβο. Λίγο ζεστό ψωμί από δίπλα και καλή όρεξη! 

Σούπα λαχανικών

Σούπα λαχανικών

Πέμπτη - Παραδοσιακό, αρωματικό κάρι κοτόπουλο από τη Μαλαισία

Αυτό το μαλαισιανό κάρι με κοτόπουλο είναι ζουμερό και κρεμώδες, αφού περιλαμβάνει γάλα καρύδας, ενώ είναι έξτρα αρωματικό και πικάντικο, με ποικιλία μπαχαρικών και αρωματικών, αλλά και το spiciness του τσίλι.

Παρασκευή - Φασολάδα κλασική

Φτιάχνουμε κλασική φασολάδα, το αγαπημένο εθνικό μας φαγητό που ζεσταίνει την ψυχή και είναι γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Σάββατο – Κεφτεδάκια με σάλτσα μακάλο από τη Φλώρινα

Η συγκεκριμένη συνταγή μας έρχεται από τη Φλώρινα και κρύβει αρκετές γαστρονομικές εκπλήξεις. Μια από αυτές είναι και το μακάλο, ή αλλιώς το σουτ μακάλο, που είναι μια λευκή σάλτσα απίστευτα νόστιμη.

Κεφτεδάκια με σάλτσα μακάλο

Κεφτεδάκια μακάλο

Κυριακή –  Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για αρχή: Πεπερονάτα με ελιές

Οι Ιταλοί τη λατρεύουν και έχουν απόλυτο δίκιο. Γίνεται το ίδιο νόστιμη όλες τις εποχές του χρόνου και είναι ακόμη νοστιμότερη την επόμενη μέρα.

Για κυρίως: Ψάρι πλακί στο φούρνο

Εύκολο και νόστιμο, το πλακί είναι η ιδανική συνταγή για να κρατήσουμε ζουμερό το ψάρι που ψήνεται στο φούρνο. Μπορούμε να το φτιάξουμε με οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι ή με ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο.

Για επιδόρπιο: Κρέμα πιάτου

Η κρέμα των παιδικών μας χρόνων όπως μας την έφτιαχναν οι μαμάδες μας. Το πιο απλό και υπέροχο επιδόρπιο του κόσμου.