
Υλικά
- 500 ml γάλα
- 1 αυγό
- 75γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 βανιλίνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την κρέμα πιάτου, βάζουμε σε κατσαρολάκι το περισσότερο γάλα με μια κουταλιά από τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη βανιλίνη. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στη φωτιά να ζεσταίνεται.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το αυγό με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Αραιώνουμε με το γάλα που κρατήσαμε και ενσωματώνουμε το μείγμα του ζεστού γάλακτος.
- Επιστρέφουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλι και συνεχίζουμε να βράζουμε εξακολουθώντας να χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε 4 μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει πριν τη βάλουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλύτερα.
- Σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα ή με λίγη κανέλα αν προτιμάτε. Έτσι μας τη σέρβιρε η μαμά μου.
Αν στη συγκεκριμένη κρέμα προσθέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος 50 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατέψουμε ζωηρά μέχρι να λιώσει πλήρως, θα έχουμε μια υπέροχη κρέμα σοκολάτας.