Υλικά
  • 500 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 75γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 βανιλίνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την κρέμα πιάτου, βάζουμε σε κατσαρολάκι το περισσότερο γάλα με μια κουταλιά από τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη βανιλίνη. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στη φωτιά να ζεσταίνεται.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το αυγό με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  3. Αραιώνουμε με το γάλα που κρατήσαμε και ενσωματώνουμε το μείγμα του ζεστού γάλακτος.
  4. Επιστρέφουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλι και συνεχίζουμε να βράζουμε εξακολουθώντας να χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
  5. Μοιράζουμε την κρέμα σε 4 μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει πριν τη βάλουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλύτερα.
  6. Σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα ή με λίγη κανέλα αν προτιμάτε. Έτσι μας τη σέρβιρε η μαμά μου.

Αν στη συγκεκριμένη κρέμα προσθέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος 50 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατέψουμε ζωηρά μέχρι να λιώσει πλήρως, θα έχουμε μια υπέροχη κρέμα σοκολάτας.