
Υλικά
για 4 φιλέτα ή μπριζόλες
- 100 ml πετιμέζι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. κύμινο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μαρινάδα για κρέας με πετιμέζι και μπαχαρικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ.
- Βάζουμε μέσα το κρέας και το γυρίζουμε να καλυφθεί παντού.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Ψήνουμε το κρέας όπως θέλουμε.
- Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον 6-8 ώρες ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο για πιο έντονη γεύση και μαλακότερη υφή.
- Χρειάζεται να προσέξουμε τη θερμοκρασία ψησίματος, γιατί το πετιμέζι περιέχει ζάχαρη που καίγεται εύκολα, οπότε ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και γυρίζουμε συχνά για να μην καραμελώσει υπερβολικά ή καεί.