Υλικά

Για τη ζύμη

  • 350 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 7 αυγά
  • 450 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 μεγάλα βάζα βύσσινα   

Για την κρέμα

  • 500 ml γάλα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
  • 1 βανίλια
  • 225 γρ. βούτυρο, φρέσκο ή μαργαρίνη

Για το γλάσο 

  • 150 γρ. λάδι καρύδας
  • 9 κ.σ. κακάο
  • 12 κ.σ. καφέ έσπρεσο, εκχυλισμένο
  • 600 γρ. ζάχαρη άχνη

Blend Μαυροδάφνης (55%) και Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας (45%), με αρώματα σοκολάτας, φουντουκιού, δαμάσκηνου και καραμέλας, πλούσια γεύση και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Χόρταις Κτήμα Μερκούρη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το Κύμα του Δούναβη, το γερμανικό Donauwelle, ξεκινάμε αρχικά με τη ζύμη. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να αφρίσουν. Ρίχνουμε έπειτα ένα-ένα τα αυγά.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε σιγά σιγά με το μείγμα των αυγών.
  3. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  4. Στο άλλο μισό μείγμα, ρίχνουμε το κακάο και τη ζάχαρη άχνη. Το μοιράζουμε με κουτάλι πάνω στη βάση της ζύμης στο ταψί.
  5. Σουρώνουμε πολύ καλά τα βύσσινα και τα μοιράζουμε πάνω από το μείγμα.
  6. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 175°C.

Για την κρέμα 

  1. Φτιάχνουμε την κρέμα με το άνθος αραβοσίτου, ακριβώς όπως αναγράφουν οι οδηγίες στο φακελάκι, συμπληρώνοντας επιπλέον μόνο την βανίλια.
  2. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά, ώστε να μη δημιουργηθεί πέτσα από πάνω.
  3. Χτυπάμε το βούτυρο με τη βανίλια και ανακατεύουμε με την κρύα κρέμα.
  4. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του γλυκού που έχει κρυώσει. 

Φτιάχνουμε το γλάσο

  1. Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το κακάο και κοσκινίζουμε σε ένα σκεύος.
  3. Ρίχνουμε τον καφέ. Ανακατεύουμε, ρίχνοντας και το λάδι καρύδας
  4. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει.