Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κομματάκι τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 6 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 1 κονσέρβα ανανά στραγγισμένο (κρατάμε το ζουμάκι), κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 220 ml χυμό ανανά
  • 1 φλ. του καφέ από το σιρόπι της κονσέρβας
  • το πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. γλυκόξινη σάλτσα από βάζο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι

Viognier με αρώματα ροδάκινου και ψωμιού, σε φόντο βανίλιας. Πλούσια γεύση και επίγευση στιβαρή που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Coma Berenices - Κτήμα Μερκούρη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το γλυκόξινο χοιρινό με ανανά βάζουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ, τη σόγια, το τζίντζερ, το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και το ανακατεύουμε με τη μαρινάδα του.
  3. Ζεσταίνουμε καλά σε χαμηλή κατσαρόλα τις 4 κ.σ. ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρέας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να μαγειρευτεί καλά.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Θέλουμε να «κρατάνε» και όχι να μαλακώσουν εντελώς.
  5. Προσθέτουμε τον ανανά και φέρνουμε 2-3 βόλτες.
  6. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρέας, προσθέτουμε τον χυμό ανανά, το λεμόνι, το σιρόπι και τη γλυκόξινη σάλτσα. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει.
  7. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.