
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κομματάκι τζίντζερ, τριμμένο
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 6 κ.σ. ηλιέλαιο
- 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε μεγάλα καρέ
- 1 κονσέρβα ανανά στραγγισμένο (κρατάμε το ζουμάκι), κομμένο σε μεγάλα καρέ
- 220 ml χυμό ανανά
- 1 φλ. του καφέ από το σιρόπι της κονσέρβας
- το πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. γλυκόξινη σάλτσα από βάζο
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι
Viognier με αρώματα ροδάκινου και ψωμιού, σε φόντο βανίλιας. Πλούσια γεύση και επίγευση στιβαρή που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Coma Berenices - Κτήμα Μερκούρη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το γλυκόξινο χοιρινό με ανανά βάζουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ, τη σόγια, το τζίντζερ, το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το κρέας και το ανακατεύουμε με τη μαρινάδα του.
- Ζεσταίνουμε καλά σε χαμηλή κατσαρόλα τις 4 κ.σ. ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρέας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να μαγειρευτεί καλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Θέλουμε να «κρατάνε» και όχι να μαλακώσουν εντελώς.
- Προσθέτουμε τον ανανά και φέρνουμε 2-3 βόλτες.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρέας, προσθέτουμε τον χυμό ανανά, το λεμόνι, το σιρόπι και τη γλυκόξινη σάλτσα. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.