
Υπάρχουν παγωτά μόνο για ενήλικες; Αυτά τα Margarita Pops θα γίνουν το πιο τέλειο επιδόρπιο στην επόμενη καλοκαιρινή μάζωξη των φίλων σου στο σπίτι.
Τα Margarita Pops είναι ξυλάκια εμπνευσμένα από τη Μαργαρίτα και δεν έχουν μόνο γεύση που θα σου φέρει στο μυαλό το γνωστό κοκτέιλ, αλλά φτιάχνονται και με όλα τα βασικά υλικά του, ακόμη και με τεκίλα, ενώ γαρνίρονται και με αλάτι. Δοκιμάζοντας τα θα διαπιστώσεις ότι έχουν ισορροπημένες γλυκές, ξινές και φρουτώδεις νότες, ενώ διατηρούν την αληθινή γεύση τεκίλας.
Για να μετατραπεί μια κλασική Μαργαρίτα σε γρανίτα βέβαια, πρέπει αρχικά να μειωθεί η συνολική περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Σε αυτή τη συνταγή, το triple sec που κανονικά περιέχει το μεξικάνικο κοκτέιλ αντικαθίσταται με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και προστίθεται επιπλέον νερό. Το σιρόπι ζάχαρης χρησιμοποιείται για να επανέλθει η γλυκύτητα που συνήθως προσφέρει το λικέρ.
Τι να προσέξεις όταν φτιάχνεις παγωτίνια Μαργαρίτα
Αν και τα Margarita Pops έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ σε σχέση με μια παραδοσιακή Μαργαρίτα, η γεύση της τεκίλας αναδεικνύεται πλήρως σε αυτή τη συνταγή. Γι’ αυτό, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ποιοτική τεκίλα από 100% αγαύη. Γι' αυτή τη συνταγή, η λευκή τεκίλα (blanco) είναι η καλύτερη επιλογή.
Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποίησε καλά παγωμένα υλικά κατά την παρασκευή του μείγματο. Αυτό μειώνει τον χρόνο κατάψυξης. Επιπλέον, ο σουρωμένος χυμός lime και πορτοκαλιού, χωρίς πούλπα, βοηθάει στη διατήρηση μιας λείας υφής, δίνοντας πιο σταθερά παγωτά.
Τέλος, λόγω της παρουσίας αλκοόλ, αυτά τα pops θα παγώσουν αρκετά και θα κόβονται πολύ εύκολα. Για καλύτερο αποτέλεσμα καλό είναι να τα αφήσεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες πριν τα απολαύσεις.
Η συνταγή για Margarita Pops
για 6 ξυλάκια
Υλικά
- ¼ φλ. τεκίλα
- ¼ φλ. χυμό lime
- ¼ φλ. χυμό πορτοκαλιού
- ¼ φλ. σιρόπι ζάχαρης (simple syrup)
- ¾ φλ. νερό
- λεπτές φέτες lime (προαιρετικά)
- αλάτι για γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 καλούπια για παγωτίνια και αν θέλουμε βάζουμε και από 1 λεπτή φέτα lime στο καθένα.
- Καλύπτουμε με τα καπάκια των καλουπιών και βάζουμε τα ξυλάκια στα παγωτίνια.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά, για τουλάχιστον 12 ώρες.
- Γαρνίρουμε με λίγο αλάτι πριν σερβίρουμε.