Η margarita είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ στον κόσμο και όχι άδικα, αφού είναι απολαυστική, δροσιστική και έχει τόσες διαφορετικές εκδοχές ώστε δε γίνεται να μη βρεις τουλάχιστον μία που να ταιριάζει στα γούστα σου. Αυτή τη φορά, σου δίνουμε την πικάντικη εκδοχή της, για την οποία θα χρειαστείς πιπεριές jalapeños.

Μη φοβηθείς να τη δοκιμάσεις, η γεύση της δεν είναι απαγορευτικά καυτερή, εκτός και αν θέλεις εσύ να ανεβάσεις ακόμη περισσότερο την ένταση, οπότε όταν τη σερβίρεις θα βάλεις μέσα στο ποτήρι σου και 1 με 2 φέτες από jalapeño.

Υλικά

  • 50ml τεκίλα λευκή
  • 25ml χυμό λάιμ
  • 25ml λικέρ πορτοκάλι
  • 2 φέτες από πιπεριά jalapeño, χωρίς σπόρους
  • 5ml σιρόπι αγαύης

Για το σερβίρισμα

  • φέτες λάιμ
  • αλάτι
  • ½ κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • πάγο

Διαδικασία

  1. Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύεις το αλάτι με το πιπέρι καγιέν. Παίρνεις 1 ποτήρι και περνάς μία φέτα λάιμ από τα χείλη του. Αναποδογυρίζεις στο αλάτι και περιστρέφεις για να κολλήσει και να δημιουργήσεις το χαρακτηριστικό «στεφάνι» που έχει η margarita.
  2. Βάζεις τις φέτες του λάιμ σε ένα σέικερ και χτυπάς ελαφριά. Προσθέτεις την τεκίλα, τον χυμό λάιμ, το λικέρ πορτοκάλι, το σιρόπι αγαύης και λίγο πάγο και χτυπάς καλά.
  3. Σουρώνεις στο ποτήρι που έχεις ετοιμάσει, προσθέτεις πάγο και σερβίρεις.

Σημείωσε ότι φρέσκες πιπεριές jalapeños θα βρεις στο τμήμα μαναβικής των super markets καθώς και σε ενημερωμένα μανάβικα.