
Ετοιμάζονται γρήγορα, χρειάζονται μόνο 4 υλικά και είναι μια τέλεια ιδέα για όσους νηστεύουν ή είναι vegan. Μία νόστιμη και healthy λιχουδιά για τις στιγμές λιγούρας!
Υλικά
για 15 κομμάτια
- 2 αβοκάντο μέτρια, ώριμα
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- κακάο, καρύδα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς για την επικάλυψη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα νηστίσιμα και vegan τρουφάκια με αβοκάντο, λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και πολτοποιούμε τα αβοκάντο.
- Σπάμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμμάτων.
- Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα αβοκάντο και τα πολτοποιούμε σε πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και το αλάτι και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να μη φαίνεται το αβοκάντο.
- Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα για 20-30 λεπτά.
- Αφού αυτό σφίξει, πλάθουμε σε μπαλάκια.
- Περνάμε το κάθε μπαλάκι σε κακάο, καρύδα, ή τριμμένους ξηρούς καρπούς τις επιλογής μας.