Ο δημιουργός του Bitterbooze.com Γιάννης Κοροβέσης φτιάχνει μόνο για μας ένα εκλεπτυσμένο αρωματικό κοκτέιλ, που συνδυάζει φράουλα, βότανα, λικέρ και ώριμο ρούμι.
Amaro Rosa
Υλικά
- 30 ml Cynar
- 20 ml Lustau Oloroso Don Nuño sherry
- 10 ml Appleton 12 Jamaican rum
- 20 ml strawberry balsamic shrub (2:1)
- 5 ml χυμό λάιμ
Διαδικασία
- Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο και διπλοσουρώνουμε σε κοντό ποτήρι με έναν μεγάλο κύβο πάγου.
- Γαρνίρουμε με μερικές φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση και περασμένες σε ένα cocktail pick.
Για το strawberry balsamic vinegar
Υλικά
- 500 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
- 250 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 125 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
- 125 γρ. μηλόξιδο
Διαδικασία
- Βάζουμε τις φράουλες σε μια μπασίνα και τις καλύπτουμε με τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τις αφήνουμε για δύο εικοσιτετράωρα. Προσθέτουμε τα δύο ειδών ξίδια και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε τη μπασίνα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και με τη μέθοδο μπεν μαρί ομογενοποιούμε το περιεχόμενο. Σουρώνουμε τυχόν στερεά υπολείμματα μέσα από ένα μεταλλικό σουρωτήρι και αποθηκεύουμε σε μπουκαλάκι και στο ψυγείο.