Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» βρέθηκε στο Λεωνίδιο και ο παρουσιαστής της εκπομπής, Γιώργος Κουρδής, επισκέφτηκε έναν από τους παλαιότερους φούρνος στην Ελλάδα. Γνώρισε τον Ανδρέα Βλάμη, σημερινό ιδιοκτήτη του φούρνου, που ανέλαβε το 1992 και έμαθε για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του χωριάτικου ψωμιού. 

«Ο πατέρας μου πήρε τον φούρνο το 1959, αλλά ήδη λειτουργούσε από το 1890. Αποφάσισε να διατηρήσει την παράδοση και είναι κάτι που κάνουμε μέχρι σήμερα. Εξάλλου χρησιμοποιούμε τον ίδιο φούρνο από τότε και είναι σχέδιο Αγιορείτικο», λέει στην κάμερα της εκπομπής ο Ανδρέας. 

Ενώ συνεχίζει για το διάσημο ψωμί που φτιάχνουν: «Αυτό το ψωμί είναι με χωριάτικο αλεύρι. Για την ακρίβεια είναι με 2-3 χωριάτικα αλεύρια και ως επί το πλείστον με προζύμι ζυμωμένο. Πρόκειται για ένα ψωμί πολύ εύγευστο, το οποίο χρησιμοποιείται πάρα πολύ και από τα εστιατόρια της περιοχής, ενώ μπορεί να διατηρείται για κάποιες μέρες χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση του». Μάλιστα λέγεται ότι ο συγκεκριμένος φούρνος ήταν που τάιζε τον Κολοκοτρώνη και τον στρατό του κατά τη διάρκεια του πολέμου. 

«Ό,τι μου έχει αφήσει ο πατέρας μου το έχω συνεχίσει. Προσπαθώ να έχω τα καλύτερα υλικά, την καλύτερη ποιότητα και γεμίζω από ευχαρίστηση όταν έρχεται ο κόσμος και μου λέει ότι το ψωμί που δοκίμασε είναι πολύ καλό και να συνεχίσω έτσι ακριβώς όπως το φτιάχνω».