Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» βρέθηκε στην Καλαμάτα και δεν γινόταν να μην επισκεφτεί μια μικροζυθοποιία που μετρά μόλις 3 χρόνια ζωής και παρ' όλα αυτά έχει ήδη έχει 4 δικούς της κωδικούς. Η Kalamata's Beer Company είναι το όνειρο ζωής τριών φίλων. Ο Ζήσης, ο Παναγιώτης και ο Φαίδων, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, επένδυσαν όσες οικονομίες είχαν στην άκρη και άρχισαν να φτιάχνουν τη δική τους μπίρα

Για την ακρίβεια, αποφάσισαν να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα και να το εξελίξουν όσο περισσότερο μπορούν. Γι' αυτό κατάφεραν να φτιάχνουν επαγγελματικά μπίρα και να προμηθεύουν εστιατόρια και μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα. «Ήταν ξεκάθαρα χόμπι και μετά από 2-3 χρόνια αποφασίσαμε να το κάνουμε επάγγελμα», παραδέχεται ο Ζήσης Καλλιμάνης.

«Έφτιαχνε ο πατέρας μου τη δική του μπίρα κι έτσι αρχίσαμε να ασχολούμαστε και ανακαλύψαμε πως μας άρεσε. Ξεκινήσαμε στην αρχή με μια μπίρα φασόν, δηλαδή τη βγάζαμε σε άλλο ζυθοποιείο, πήγε καλά και έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε και το δικό μας ζυθοποιείο. Οι δικές μας μπίρες είναι γευστικές και γεμάτες, οι πρώτες ύλες είναι πάντα προσεγμένες, δεν βάζουμε συντηρητικά και το κυριότερο είναι ότι δεν κάνουμε μαζική παραγωγή», λέει ο Φαίδων Θεοφυλάκος στην κάμερα της εκπομπής. 

«Στο ζυθοποιείο τώρα παράγουμε 4 ετικέτες, την Kalamata lager, τη Mia Bira που είναι pilsner, την Dreamville, η οποία είναι IPA, πολύ φρουτώδης με τροπικά αρώματα και τη Sura, που είναι blonde ale και πρόκειται για μια πολύ ευκολόπιοτη και καλοκαιρινή μπίρα. 

»Στα μελλοντικά μας σχέδια είναι να αυξήσουμε τους κωδικούς μας και να έχουμε και κάποιες πειραματικές συνταγές γιατί εκεί έγκειται η μαγεία της μικροζυθοποιίας, μιας και θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο διαφορετικό», εξηγεί ο Παναγιώτης Θεοφυλάκος.

«Φυσικά, θα θέλαμε η πόλη να ταυτιστεί με τις μπίρες μας, αυτό είναι αλήθεια», ισχυρίζεται ο Ζήσης και είναι κάτι που αντιπροσωπεύει και τους τρεις παραγωγούς.