Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» επισκέφτηκε την ποτοποιία Άβαντες και η ρεπόρτερ Ματίνα Πολυχρόνη γνώρισε τις 3 γυναίκες που είναι υπεύθυνες για το Grace, ένα ελληνικό τζιν που ξεχωρίζει. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Κατερίνα και η Χαρά Κατσού από την ποτοποιία Άβαντες γνώρισαν τη Λίλα Δημοπούλου από την LKC Premium Drinks. «To 2016 αισθανόμαστε ότι εναρμονίστηκαν οι πλανήτες για να μπορέσουμε να συναντηθούμε εμείς οι τρεις και να δημιουργήσουμε το Grace gin», παραδέχεται η Κατερίνα Κατσού. «Είναι πολύ δύσκολο σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο τρεις γυναίκες να τολμήσουν να βγουν μπροστά. Κι εμείς καταφέραμε και πετύχαμε όχι 1 αλλά 18 διεθνείς διακρίσεις για ένα ελληνικό προϊόν», σχολιάζει η Λίλα Δημοπούλου, ιδιοκτήτρια της LKC Premium Drinks. 

Τρεις γυναίκες από τη Χαλκίδα πίσω από ένα ελληνικό gin που ξεχωρίζει

Από αριστερά: Κατερίνα Κατσού, Λίλα Δημοπούλου και Χαρά Κατσού

«Η ποτοποιία Άβαντες ιδρύθηκε το 1963 και το 2007 την αναλάβαμε εγώ με την αδερφή μου, αφού τελειώσαμε τις σπουδές μας. Εγώ στο κομμάτι των οικονομικών και η Χαρά στην οινολογία. Φυσικά, γνωρίζαμε ότι είναι ένας κλάδος που περνάει από γενιά σε γενιά, όπως επίσης και ότι είναι ένας δύσκολος χώρος, εμείς όμως έχοντας μεγαλώσει μέσα στα αρώματα και τις γεύσεις λόγω οικογένειας, αποφασίσαμε και επιλέξαμε να συνεχίσουμε την παράδοση», λέει η Κατερίνα.

«Το Grace το φτιάξαμε για να συνδέεται με ευχάριστες στιγμές των καταναλωτών. Συμβολίζει την έμπνευση που μπορούν να έχουν όλες οι γυναίκες. Να ξέρουν ότι μπορούν να ρισκάρουν, να οραματιστούν, να πειραματιστούν και μέσα από τη συνεργασία να πετύχουν», παραδέχονται όλες μαζί αποδεικνύοντας ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα μπορεί να υφίσταται ακόμη και σ' ένα τόσο ανδροκρατούμενο περιβάλλον. 

«Οι γυναίκες πρέπει να δουλέψουν δυο φορές παραπάνω για να αποδείξουμε την αξία μας και τα ταλέντα μας. Αυτό βέβαια είναι και πρόκληση, κάνεις πολύ ωραία πράγματα γιατί πεισμώνεις. Εμείς πεισμώσαμε», παραδέχεται η Λίλα Δημοπούλου και έχει δίκιο. 

Το Grace περιέχει κρίταμο, που χρησιμοποιείται πρώτη φορά στην ποτοποιία αλλά και μυρτιά, ένα πολύ ιδιαίτερο βοτανικό στοιχείο, που το κάνει πολύ ξεχωριστό στη γεύση.