Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» έφτασε στην Εύβοια και γνώρισε τον Ανέστη Αλιμπινίση συνεχιστή της επιχείρησης Αλιμπινίση Άρτος και Ζύμη, που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις παραδοσιακές συνταγές, τη μακρά ιστορία και τα καλής ποιότητας υλικά. 

«Όποιος έχει καταφέρει να κρατήσει αγαπημένες συνταγές του παππού και της γιαγιάς έχει πάει μπροστά και η επιχείρηση Αλιμπινίση Άρτος και Ζύμη το έχει καταφέρει αυτό», παραδέχεται ο παρουσιαστής της εκπομπής Γιώργος Κουρδής. 

«Από μικρά παιδιά έχουμε μεγαλώσει μέσα στην τέχνη του ψωμιού. Δεν ήταν η δουλειά μας αυτή, ήταν η ζωή μας. Ο παππούς μου ο Δημήτρης ήταν αιχμάλωτος των Γερμανών κι εκεί έμαθε την τέχνη του ζυμώματος. Έπειτα ο πατέρας μου το 1974 έφτιαξε τον πρώτο του φούρνο στη Λιανή άμμο στη Χαλκίδα και το 2018 ήρθαμε εδώ στη βιομηχανική ζώνη», μοιράζεται στον φακό της εκπομπής ο Ανέστης Αλιμπινίσης. 

«Προσπαθούμε με πολύ κόπο να διατηρήσουμε την ποιότητα και την παράδοση. Αλλάζουν οι εποχές και τα πράγματα αλλά προσπαθούμε πολύ να έχουμε την παράδοσή μας σαν αρχή και τέλος. Το τυροπιτάρι και το τηγανόψωμο είναι τα προϊόντα μας που ξεχωρίζουν μαζί με τα ψωμιά μας και είναι προϊόντα που εξελίξαμε και πλέον τα εξάγουμε σε πάνω από 20 χώρες. Το μυστικό όμως είναι ότι δεν πειράξαμε ποτέ ούτε τη συνταγή ούτε τα υλικά. Εξακολουθούν να είναι το τηγανόψωμο και το τυροπιτάρι που έφτιαχνε η γιαγιά μου στο σπίτι και τα υλικά ήταν και είναι αγνά, αλλιώς δεν γίνεται». 

Και συνεχίζει: «Πρόσφατα μπήκαμε και στη διαδικασία με την πίτσα, γιατί είχαμε μεγάλη ζήτηση. Έχουμε μπει σε μια διαδικασία εκσυγχρονισμού των μηχανημάτων μας χωρίς όμως να αλλοιώσουμε την ιστορία ή τις αρχές μας. Εμείς εδώ μετά από τόσα χρόνια είμαστε σαν οικογένεια». 

Γι' αυτό το λόγο η παρουσιάστρια της εκπομπής Ευλαμπία Ρέβη κλείνει λέγοντας ότι: «Τιμώντας τις ρίζες και σεβόμενοι το παρελθόν μας, μπορούμε να πάμε μπροστά».