Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» βρέθηκε στην Πρέβεζα και ο ρεπόρτερ της εκπομπής Κωνσταντίνος Καλογεράς συνάντησε την Έλλη μαζί με τον γιο της τον Ορέστη, οι οποίοι διαθέτουν μια μικρή επιχείρηση και μεταποιούν το αυγοτάραχο. 

«Βρισκόμαστε στο Νεοχώρι, ένα γραφικό ψαροχώρι που έχει παράδοση στην αλιεία και το αγκαλιάζει ο Αμβρακικός κόλπος. Είμαστε στην ουσία μια μικρή επιχείρηση αλλά με αγάπη προς αυτό που κάνουμε. Για αυτό έχουμε καταφέρει να στέλνουμε τα προϊόντα μας σε όλη την Ελλάδα και να εξάγουμε ορισμένα στο εξωτερικό», είπε η Έλλη στον Κωνσταντίνο. 

Ο θηλυκός κέφαλος, όπως τον έδειξε και η κάμερα της εκπομπής λέγεται μπάφα και από αυτόν παράγεται το αυγοτάραχο. «Στην ουσία το ψάρι φτιάχνει δύο λοβία, στην εποχή της αναπαραγωγής του, τα οποία μέσα τους περιέχουν χιλιάδες αυγά και διαμορφώνουν το αυγοτάραχο που όλοι γνωρίζουμε», σημείωσε ο Ορέστης, ενώ ξεκίνησε να δείχνει τη διαδικασία παραγωγής μέχρι να λάβουμε εμείς το τελικό προϊόν. 

Στο πρώτο στάδιο αλατίζεται το αυγοτάραχο, γίνονται χειρομαλάξεις, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και έπειτα μένει κάποιες ώρες με το αλάτι πάνω του. Στη συνέχεια τοποθετείται σε μια ειδική ξύλινη κατασκευή και παραμένει κάποιες μέρες. Βέβαια, ανά κάποιες ώρες παρακολουθείται ώστε να υπάρχει έλεγχος στην ταχύτητα που στεγνώνει και αν όλα προχωράνε σωστά. Μόλις υπάρξει το τελικό αποτέλεσμα και έχει στεγνώσει αρκετά μπαίνει στην τελική επεξεργασία που είναι το κέρωμα. 

«Όταν είναι έτοιμο κόβεται σε λεπτές φέτες ή μπορεί να το τρίψουμε, ώστε να γίνει τρίμμα και να χρησιμοποιηθεί σε μακαρονάδες, στον τραχανά ή και σε μπαγκέτες, που προσφέρει ιδιαίτερη νοστιμιά», ανέφερε η Έλλη.