
Υλικά
για 2,5-3 lt ζωμό
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο (ή κόκαλα κοτόπουλου που είχαμε ψήσει στο φούρνο)
- 2 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα με τη φλούδα
- 2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες με τη φλούδα
- 2 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένο (και τα φύλλα)
- 2 φύλλα δάφνης
- 5-6 κόκκοι πιπεριού μαύρου
- νερό (αρκετό για να σκεπάσει τα υλικά μας)
- αλάτι θαλασσινό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τον ζωμό κοτόπουλου, βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό.
- Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 3-4 ώρες, αφαιρώντας τον αφρό, όποτε χρειάζεται, με μια τρυπητή κουτάλα.
- Όταν είναι έτοιμος ο ζωμός τον σουρώνουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.
- Τον αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.