Υλικά

για 2,5-3 lt ζωμό

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο (ή κόκαλα κοτόπουλου που είχαμε ψήσει στο φούρνο)
  • 2 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα με τη φλούδα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες με τη φλούδα
  • 2 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένο (και τα φύλλα)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκοι πιπεριού μαύρου
  • νερό (αρκετό για να σκεπάσει τα υλικά μας)
  • αλάτι θαλασσινό 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τον ζωμό κοτόπουλου, βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό. 
  2. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 3-4 ώρες, αφαιρώντας τον αφρό, όποτε χρειάζεται, με μια τρυπητή κουτάλα.
  3. Όταν είναι έτοιμος ο ζωμός τον σουρώνουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Τον αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.