Υλικά
για 2 φρατζόλες
- 500 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 300 ml γάλα
- 130 γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
- 70 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
- ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
- ¼ κ.γ. μαχλέπι τριμμένο
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 40 γρ. σταφίδες μαύρες
- 50 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
- 20 γρ. κάσιους χοντροκομμένα
- 20 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
- 20 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για το γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το χριστουγεννιάτικο γλυκό ψωμί ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και την Καστανή Ζάχαρη Fytro ώστε να είναι χλιαρά.
- Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρά με σύρμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και τα μπαχαρικά.
- Ρίχνουμε τα δύο μείγματα στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και ζυμώνουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρά βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και πλάθουμε δύο φρατζόλες. Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε τα ψωμιά στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.