Υλικά
για 2 πανετόνε
- 650 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 50 γρ. Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
- 280 γρ. ζάχαρη
- 125 ml γάλα χλιαρό
- 120 γρ. κρόκοι αυγών
- 4 αυγά
- 6 γρ. αλάτι
- 200 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο και χλιαρό
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 150 γρ. φρούτα κόντιτα σε κύβους
- 100 γρ. σταφίδες ξανθές
- 100 γρ. σταφίδες μαύρες
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το πανετόνε με φρούτα κόντιτα και σταφίδες βάζουμε στον κάδο του μίξερ 150 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ, 30 γρ. ζάχαρη και το γάλα.
- Τα ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 250 γρ. ζάχαρη, τα αυγά, τους κρόκους, το αλάτι, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ζεσταθούν λίγο.
- Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και συγχρόνως προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε λίγο μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
- Προσθέτουμε τα φρούτα κόντιτα, τις σταφίδες και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη ζύμη με μία σπάτουλα μέχρι να «πέσει». Τη βάζουμε πάλι σκεπασμένη με μεμβράνη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
- Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 μέρη και τα τοποθετούμε σε 2 στρογγυλές, ψηλές φόρμες με διάμετρο 20 εκ.
- Ψήνουμε τα πανετόνε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου.