Υλικά
για περίπου 20-30 μπισκότα
- 150 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κυβάκια
- 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό
- 20 γρ. κoρν φλάουρ
- 60 γρ. κακάο
- 300-350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη διακόσμηση
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- mini κουφέτα, κόκκινα
- mini marshmallows
- αλμυρά crackers (pretzel)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα Ρούντολφ πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ ή σε μπολ με το μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι, για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα.
- Ρίχνουμε το κόρν φλάουρ, το μισό από το αλεύρι και το κακάο. Αφού ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα, μέχρι η ζύμη να μαζεύεται από τα τοιχώματα του μπολ στο κέντρο του, σαν μπάλα. Ίσως, να μην πάρει όλο το αλεύρι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, την απλώνουμε ελαφρά, καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων και τη βάζουμε για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις, και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη, τη βάζουμε ανάμεσα σε 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και την ανοίγουμε σε πάχος περίπου 1 εκ. Αν είναι πολύ σκληρή η ζύμη, περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει ώστε να μποιρέσουμε να την ανοίξουμε εύκολα.
- Με στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε μπισκότα, τα μεταφέρουμε στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά από 5 λεπτά τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε σχάρα. Προσοχή: όσο είναι ακόμα ζεστά, είναι ιδιαίτερα μαλακά και σπάνε εύκολα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και βουτάμε ένα - ένα τα μπισκότα. Ακουμπάμε το κάθε μπισκότο σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και όσο η σοκολάτα είναι υγρή διακοσμούμε τα μπισκότα: Με τα crackers σχηματίζουμε τα κέρατα, τα κουφετάκια γίνονται μύτη και τα mini marshmallows μπαίνουν στη θέση των ματιών. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγη από τη λιωμένη σοκολάτα για τα μάτια.