
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι ζυμωτό
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- γάλα χλιαρό, όσο πάρει
- 2 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου (προαιρετικά)
- 300 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- δενδρολίβανο για την επιφάνεια (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. αλάτι
Λευκό κρασί! Μία αρωματική Μαλαγουζιά με ισορροπημένη ένταση και οξύτητα. Η πρόταση του WSPC:
Plano Μαλαγουζιά Κτήμα Τέχνη Οίνου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το παραδοσιακό τυρόψωμο Πηλίου, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το αυγό και το ελαιόλαδο.
- Σιγά-σιγά, ζυμώνοντας, ενσωματώνουμε το γάλα, μέχρι να πάρουμε μια πολύ μαλακιά και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα.
- Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και τη σκεπάζουμε με πετσέτα. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μακριά από ρεύματα, να φουσκώσει, για περίπου 2 ώρες.
- Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και στη μέση σκορπάμε σε μια ευθεία γραμμή τη φέτα, τη ρίγανη και το γλυκάνισο, αν χρησιμοποιήσουμε.
- Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι.
- Πασπαλίζουμε αν θέλουμε την επιφάνεια με δεντρολίβανο και αφήνουμε το ταψί στο φούρνο, στους 50°C, μέχρι να ξαναφουσκώσει, για περίπου 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και ψήνουμε το τυρόψωμο για περίπου 1 ώρα.