Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι ζυμωτό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • γάλα χλιαρό, όσο πάρει
  • 2 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου (προαιρετικά)
  • 300 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • δενδρολίβανο για την επιφάνεια (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. αλάτι

Λευκό κρασί! Μία αρωματική Μαλαγουζιά με ισορροπημένη ένταση και οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: 
Plano Μαλαγουζιά Κτήμα Τέχνη Οίνου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  • Για το παραδοσιακό τυρόψωμο Πηλίου, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το αυγό και το ελαιόλαδο.
  • Σιγά-σιγά, ζυμώνοντας, ενσωματώνουμε το γάλα, μέχρι να πάρουμε μια πολύ μαλακιά και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα.
  • Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και τη σκεπάζουμε με πετσέτα. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μακριά από ρεύματα, να φουσκώσει, για περίπου 2 ώρες.
  • Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και στη μέση σκορπάμε σε μια ευθεία γραμμή τη φέτα, τη ρίγανη και το γλυκάνισο, αν χρησιμοποιήσουμε.
  • Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι.
  • Πασπαλίζουμε αν θέλουμε την επιφάνεια με δεντρολίβανο και αφήνουμε το ταψί στο φούρνο, στους 50°C, μέχρι να ξαναφουσκώσει, για περίπου 30 λεπτά. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και ψήνουμε το τυρόψωμο για περίπου 1 ώρα.