Υλικά

Για 12 τεμάχια 

  • ⅓ φλ. πουρέ κολοκύθας (87 γρ.)
  • 10 κράκερ ολικής ή κανονικά
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κ.γ.  εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • λίγο τζίντζερ
  • λίγο γαρίφαλο
  • λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλ. καρύδια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα pumpkin spice τρουφάκια πολτοποιούμε σε πολυκόφτη τα κράκερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  2. Σε μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ κολοκύθας, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε τα κράκερ και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στρώνουμε ένα ταψί ή πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  5. Πλάθουμ το μείγμα σε 12 μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να σφίξουν.
  7. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας περιστασιακά. Εναλλακτικά, τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, σε διαστήματα 20 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας καλά ενδιάμεσα και προσέχοντας να μην καεί.
  8. Τοποθετούμε τα καρύδια σε ένα πιάτο.
  9. Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, κυλάμε κάθε μπαλάκι στη λιωμένη σοκολάτα, αφήνοντας την περίσσεια να στραγγίσει.
  10. Στη συνέχεια, τα κυλάμε τα στο πιάτο με τα καρύδια για να καλυφθούν.
  11. Επιστρέφουμε τα τρουφάκια στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  12. Τα βάζουμε στο ψυγείο, χωρίς κάλυμμα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. 

Αντί για καρύδια μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αμύγδαλα ή πεκάν. Αν όμως προτιμάς τους σπόρους αντί για τους ξηρούς καρπούς, χρησιμοποίησε κολοκυθόσπορους ή καβουρδισμένο σουσάμι.