Υλικά
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 400 γρ. φράουλες φρέσκες, πλυμένες και χωρίς κοτσάνια
  • 4 κλωναράκια βασιλικό πλατύφυλλο + επιπλέον φύλλα για το σερβίρισμα
  • χυμό + ξύσμα από 1 λάιμ μικρό
  • 1 κ.σ. μέλι 
  • 250 γρ. τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ζάχαρη άχνη

Ροζέ από τις ποικιλίες Sauvignon Blanc και Merlot, με φρέσκα αρώματα τροπικών φρούτων, φλούδας εσπεριδοειδών και μικρών κόκκινων φρούτων με πολύ ευχάριστη δροσιστική επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Blush Sauvignon - Villa Maria

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την εύκολη και γρήγορη τάρτα με φράουλες και τυρί κρέμα ψιλοκόβουμε τις μισές φράουλες και τις ανακατεύουμε με το βασιλικό, το χυμό και το ξύσμα λάιμ και το μέλι. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνος στους 200°C. και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 39x27 εκ.
  3. Απλώνουμε τη σφολιάτα μέσα στο ταψί και με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε κατά μήκος των πλευρών, για να δημιουργήσουμε ένα περίγραμμα. Προσέχουμε να μην κόψουμε τη ζύμη.
  4. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι, πασπαλίζουμε πολύ ελαφρά με λίγη ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η ζύμη. Αν φουσκώσει κατά το ψήσιμο, τη χτυπάμε απαλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να ξεφουσκώσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Απλώνουμε προσεκτικά το μείγμα πάνω στην κρύα σφολιάτα, μένοντας μέσα στο περίγραμμα που φτιάξαμε.
  7. Απλώνουμε από πάνω τις φράουλες που έχουμε ανακατέψει με λάιμ και μέλι και μοιράζουμε από πάνω τους και τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες στα τέσσερα. Διακοσμούμε την τάρτα με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.

Αντί για φράουλες, μπορούμε να βάλουμε ζουμερά ροδάκινα, βατόμουρα ή σμέουρα. Επίσης, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα φρούτα με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας.