Υλικά
- 3-4 μπανάνες κομμένες σε φέτες
Για τη βάση
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
- ⅓ κ.γ. κανέλα
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κ.γ. μέλι
Για τη σάλτσα καραμέλας
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
- ½ κ.γ. αλάτι
Για την επικάλυψη
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- λίγο ξύσμα σοκολάτας
Λευκό, γλυκό Ροδίτης με αρώματα σταφυλιού, μαρμελάδας εσπεριδοειδών και μελιού, με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Mastroyianni Vaptistis Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την τάρτα μπανόφι (banoffee) προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μαζί με την κανέλα και προσθέτουμε το μέλι και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε για λίγο ακόμη να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου σε ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα κέλυφος. Το προψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε το καραμελωμένο γάλα με το αλάτι και το απλώνουμε πάνω στη βάση της τάρτας που έχει πλέον κρυώσει.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις στρώνουμε πάνω από το καραμελωμένο γάλα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να δέσει.
- Τέλος διακοσμούμε την τάρτα με ξύσμα σοκολάτας και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.
Ιωάννα Σταμούλου