Υλικά
  • 3-4 μπανάνες κομμένες σε φέτες

Για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • ⅓ κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κ.γ. μέλι

Για τη σάλτσα καραμέλας

  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • λίγο ξύσμα σοκολάτας

Λευκό, γλυκό Ροδίτης με αρώματα σταφυλιού, μαρμελάδας εσπεριδοειδών και μελιού, με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Mastroyianni Vaptistis Winery 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την τάρτα μπανόφι (banoffee) προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μαζί με την κανέλα και προσθέτουμε το μέλι και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε για λίγο ακόμη να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  3. Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου σε ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα κέλυφος. Το προψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ανακατεύουμε το καραμελωμένο γάλα με το αλάτι και το απλώνουμε πάνω στη βάση της τάρτας που έχει πλέον κρυώσει.
  5. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις στρώνουμε πάνω από το καραμελωμένο γάλα.
  6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες.
  7. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να δέσει.
  8. Τέλος διακοσμούμε την τάρτα με ξύσμα σοκολάτας και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.